Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen beskriver hvordan Lid Jarnindustri AS samler inn og bruker personopplysninger i sin virksomhet.
Bedrifts- og kontaktinformasjon

 

Lid Jarnindustri AS

 

Kontaktinfo:
+47 56 55 38 00
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Adresse:
Steine 35
N-5600 Norheimsund

 

Ta gjerne kontakt om du har spørsmål eller forespørsler angående vår bruk av personopplysninger.

 

Behandlingsansvarlig
Lid Jarnindustri AS ved daglig leder er behandlingsansvarlig for bedriftens behandling av personopplysninger.


Personvernombud
Lid Jarnindustri AS har ikke eget personvernombud. Daglig leder er dermed bindeledd mellom Lid Jarnindustri AS som behandlingsansvarlig og Datatilsynet som tilsynsmyndighet.


Daglig leder svarer også på spørsmål fra personer som får / kan få personopplysningene sine behandlet av Lid Jarnindustri AS.


Terminologi

 

• Personopplysninger er enhver informasjon som direkte eller indirekte kan knyttes til deg som enkeltperson. I avsnittet «Hvilke personopplysninger samler vi inn om deg?» finner du informasjon om hva slags personopplysninger det er snakk om.

 

• Lokaliseringsdata er alle de opplysningene som angir den geografiske posisjonen til din enhet som bruker nettet. Det at du har på GPS og benytter deg av tjenester som facebook og lignende gjør at du oppgir lokaliseringsdata.

 

• Anonymiserte opplysninger er opplysninger hvor vi har fjernet de opplysningene som gjør at en kan identifisere deg som enkeltperson. Resultatet er at du blir beskrevet på en mer generisk måte i våre systemer, eksempelvis: mann, 25 år gammel, Bergen.

 

• Behandling av personopplysninger er enhver form for bruk av personopplysninger. Med bruk mener vi innsamling, lagring, endring, målretting, og sletting. Alle innsamlede personopplysninger gjennom forskjellige aktiviteter er forbeholdt eget bruk og vil ikke distribueres.

 

• Cookies, informasjonskapsler på norsk, er små digitale datapakker som lagres i din nettleser. Disse samtykker du til gjennom din benyttede nettleser.

 

• Script er koder som kjøres ved innlasting av en side eller klikk på en knapp. Koden registrerer at en handling har skjedd, samt eksempelvis: hva som skjedde, når, hvor og av hvem (ofte generisk info som sted, kjønn, alder og liknende. Hvis handlingen er koblet opp til en profil på sosiale medier vil plattformen koble handlingen med din profil).

 

Personvernerklæringen gjelder bruk av våre produkter og tjenester, samt besøk på våre nettsider fra og med 1 august 2018.

 

Hvordan kan du reservere deg mot bruk av informasjonskapsler?

 

Du kan enkelt reservere deg mot bruk av informasjonskapsler gjennom å endre sikkerhetsinnstillingene i nettleseren din. Under finner du linker til instruksjoner for de mest brukte nettleserne.

 

Hvordan samler vi inn dine personopplysninger?

 


Lid Jarnindustri AS samler inn og behandler personopplysninger begrenset til e-post adresser for nyhetsbrev via sin nettside, samt registrerte produkt som sluttkunde kan registrere selv.


Det er frivillig å oppgi e-post adressen ved besøk på nettsiden. Behandlingen av personopplysninger i forbindelse med tjenestene vi tilbyr, som påmelding til nyhetsbrev eller registrering av produkt, samt eventuelle arrangement, er basert på samtykke fra brukeren.


Det er bare Lid Jarnindustri AS som har tilgang til opplysningene.

 

Nettstatistikk


Når du besøker nettsidene til Lid Jarnindustri AS (www.dalen.no), kan IP-adressen din bli registrert. Opplysningene blir behandlet i avidentifisert form, slik at de ikke kan knyttes til enkeltpersoner. Formålet med denne innsamlingen er å utarbeide statistikk som vi bruker til å utvikle og forbedre informasjonen på sidene. Statistikken blir brukt til å få kunnskap om tallet på personer som besøker de ulike sidene, hvor lenge besøket varer, hvilket nettsted bruker kommer fra, og hvilken nettleser som blir brukt
Webanalyse og informasjonskapsler
Lid Jarnindustri AS kan bruke analyseverktøyet Google Analytics på hovedsiden, www.dalen.no. Ved å lukke meldingsboksen som kan komme opp på nettsiden, samtykker du i bruken vår av informasjonskapsler, og du samtykker i at Google Analytics og sine retningslinjer for personvern gjelder for denne behandlingen.

 

Google Analytics er satt opp slik at IP-adressene bare blir behandlet i anonymisert form.

 

Informasjonskapsler er små tekstfiler som blir plasserte på datamaskinen din når du laster ned en nettside. Lid Jarnindustri AS kan bruke slike informasjonskapsler til å generere statistikk og til webanalyse for å legge til rette for best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse på nettsiden.

 

De fleste nettlesere er innstilt slik at de automatisk godtar informasjonskapsler. Dersom du ikke godtar at det blir brukt informasjonskapsler, må du endre innstillingene i nettleseren din. Hvis du deaktiverer informasjonskapsler, vil det kunne føre til at funksjonaliteten på nettstedet blir avgrenset.

 

Påmeldinger

 

Ved påmeldinger til eventuelle arrangementer blir bare navn og kontaktinformasjon til den som melder seg på lagret, og formålet med behandlingen er å administrere påmelding og deltaking. Opplysningene blir slettet etter at arrangementet er avsluttet.

 

Spørreundersøkelser/datainnsamling

 

Lid Jarnindustri AS kan gjennomføre spørreundersøkelser og annen datainnsamling fra våre kunder. Deltakelse i slike undersøkelser er frivillig og baserer seg på samtykke fra den/de personene som deltar. For å kunne sende ut elektroniske forespørsler til rett mottaker må vi lagre navn og epostadresse. Disse opplysningene blir slettet når undersøkelsen er gjennomført og avsluttet.

 

Nyhetsbrev

 

Du kan abonnere på elektroniske nyhetsbrev fra Lid Jarnindustri AS. For å kunne sende e-post til rett mottaker må vi lagre navn og e-postadresse. Disse opplysningene lagrer vi i en egen database. Vi deler ikke opplysningene med andre og sletter de når du avslutter abonnementet ditt. Opplysningene benytter vi kun til å administrere utsending av nyhetsbrev. Du må selv melde deg av, enten via nettsiden eller en lenke i nyhetsbrevet, dersom du vil avslutte abonnementet ditt. Du kan også kontakte Behandlingsansvarlig.

 

Kundeopplysninger

 

Lid Jarnindustri AS behandler personopplysninger om sine kunder for å administrere fakturaer, kundeavtaler, leveranser, support og annet som er nødvendig for å administrere kundeforholdet.
Lid Jarnindustri AS registrerer opplysninger som er nødvendige for å utarbeide regnskap og andre rapporter, for eksempel omsetning, tidsregistrering og tjenestekjøp.

 

Hvor lenge blir dine personopplysninger lagret?

 

Dine personopplysninger, uavhengig av type, blir lagret i så lang tid som det er nødvendig for å levere dine valgte tjenester. Du kan når som helst avslutte eventuelle abonnementer, og vi vil da fjerne dine personopplysninger.

 

• Anonymiserte opplysninger vil være lagret i våre eller tredjeparts systemer gjennom tjenestens levetid. Det vil si at generisk informasjon om bruk av eksempelvis nettside og nyhetsbrev blir lagret frem til nettside eller nyhetsbrev blir avviklet. Dette er informasjon som ikke skal kunne knyttes til deg som enkeltperson.

 

• Informasjonskapsler blir lagret i så lang tid som du selv ønsker. Dette styres gjennom din nettleser. Du kan når som helst fjerne informasjonskapsler i din nettleser.

 

Hva er dine rettigheter og valgmuligheter?

 

Du har rett til å:


• vite hva slags informasjon vi har registrert om deg.


• kreve at din informasjon er korrekt og oppdatert.


• reservere deg mot direkte markedsføring. Dette kan medføre at du ikke har tilgang til alle våre tilbud og tjenester.


• reservere deg mot oppføring i offentlige nummeropplysningstjenester.


• trekke tilbake samtykket til behandling av personopplysninger. Dette kan føre til at vi ikke lenger kan tilby våre tjenester.


• deaktivere innsamling av data for tjenester som Google Analytics.

 

Ved forespørsler vil vi svare kostnadsfritt og senest innen 10 dager.

 

Hvordan få kjennskap til endringer i vår Personvernerklæring?

 

Vi kan ha behov for å oppdatere Personvernerklæringen over tid. Dette gjør vi dersom vår drift og våre tjenester utvikler seg, samtidig som at vi også må følge datatilsynets regler. Vi oppfordrer til jevnlig å sjekke om det har kommet eventuelle oppdateringer på denne siden.

 

Hvordan går jeg frem om jeg ønsker å slette mine personopplysninger?

 

Du kan ta kontakt med oss gjennom den kontaktinformasjonen som ligger tilgjengelig på siden vår og i toppen av personvernerklæringen.

FaLang translation system by Faboba