Jarle Haugestad om Dalen Vedmaskin 205

folder_openKundehistorier
Jarle Haugestad - vinner av konkurranse

Igjen har vi trukket en ny vinner for de som har sendt inn registeringskortet på sitt DALEN produkt. Denne gangen treffer vi den lykkelige eier av en ny DALEN pallegaffel, mens han holder på å fylle bensin på bilen.

Jarle fra Vestfold

Han heter Jarle Haugestad fra Hof i Vestfold, og driver litt med korn, og har planer om sauedrift fra neste år. Han har full jobb utenom gården hos Energiselskapet Buskerud, så gårdsdrift og vedproduksjon er en tilleggsnæring for han. Han får god hjelp til vedproduksjon av både kona og senior. Til og med jentene på 11 år har måttet ta i et tak, ved å pakke noen småsekker!

Dalen 2054

Produktet som ble kjøpt i mars i år, var en DALEN vedmaskin 2054 med elektro drift og hydraulisk stokkebord. Intet er tilfeldig her på bruket ser det ut for. Vedmaskinen er kjøpt sammen med en annen gårdbruker i bygda, slik at det er to som utnytter utstyret.

Når vi spør hvorfor Jarle kjøpte vedmaskin fra DALEN, så trenger han ikke så lang tid for å svare. – Èn årsak er at det er flott å kunne kjøpe norske kvalitetsprodukter. Ellers er det de tekniske løsningene på maskinen som at alle funksjoner på maskinen var hydraulisk drevet, og dermed ingen kilereimer som kunne ryke. I tillegg var prosessorsagkjedet svært kraftig, og den kunne ta store stokker, sier Haugestad.

Han og samarbeidspartneren Ole Lindseth vurderte flere ulike maskiner før de valgte DALEN, og vi var nå litt spent på hvorfor DALEN 2054 ble foretrukket.

– Hele den tekniske løsningen likte vi. Den store diameteren(44 cm) var en viktig faktor, da jeg har en del store bjørker. Maskinen måtte også kunne leveres med elektro drift. Maskinen skulle være kraftig og solid, og vi ønsket også å ha et stokkestativ som kunne koples sammen med maskinen – full pakke, sier han.

Vi drister oss også til å spørre om de er fornøyde med produktet, og responsen er umiddelbar. – Vi er veldig godt fornøyd så langt! Vi har ennå ikke byttet kjede – sier Jarle med ettertrykk.

Èn ekstra pallegaffel skal bli flott å ha både til utkjøring av ved, samt i forbindelse med produksjonen! Maskinen ble kjøpt hos Eik Senteret på Stokke, og har vært flittig brukt.

Related Posts

keyboard_arrow_up