Lars Røhnebæk tester Vedmaskin 2054

folder_openKundehistorier
Lars Røhnebæk omtaler Dalen Vedmaskin 2054

Utrolig lite vedlikehold!

Det er Lars Røhnebæk fra Kløfta som sier dette når han omtaler Dalen Vedmaskin 2054. Han produserer hvert år 500m3 ved, og leverer både i småsekk og bulk, og opplever svært stor etterspørsel i markedet. Her produseres det både i regn og sol, da maskinen har overbygg.

Han har drevet som bonde i 40 år, men i 2009 solgte han gården som er på 650 mål. Ingen av barna ønsket å overta den, og derfor ble den solgt til en fra bygda. Dette året har han benyttet 600 – 700 arbeidstimer til vedproduksjon.

Han er svært godt fornøyd med 2054-maskinen han benytter i vedproduksjonen. Den siste Dalen-maskinen fikk han for 4 sesonger siden og har produsert 2000 kubikkmeter med den.

Går og går

Røhnebæk har gjennom mange år arbeidet mye med skurtreskere og sier: – Sammenligner vi vedlikeholdet på vedmaskinen med vedlikeholdet på en skurtresker, som går 3-4 uker i året, er det utrolig lite vedlikehold! Vedmaskinen går og går og går.

– Hastighet betyr også mye for meg. Jeg har prøvd andre maskiner, men Dalen går dobbelt så fort. For noen år siden var vi utsatt for brann på gården, men vedmaskinen overlevde også dette. Da alle hydraulikkslangene på maskinen var skiftet, var maskinen like god, forteller han.

Røhnebæk har mange av de samme kundene år etter år, og i forkant av sesongen sender han ut 350 SMS-er med vedtilbud. Enkelte kunder har han hatt i 15 år.

Markedet for ved opplever han bedre enn noen gang, og i fjor gikk han tom for ved allerede den første uka i desember. Han opplever stadig større etterspørsel.

Lønnsom presenning

Han er medlem av «Norsk Ved», og derfor ligger det ute informasjon om han på websidene deres, elles annonser han ikke i media. Når folk ringer og tilbyr diverse gunstig reklame, takker han nei.

Jeg må jo ha noe å selge, og jeg har den mest lønnsomme presenningen i landet, sier han med et smil. Det kjører 10-15.000 biler forbi på E6 på Kløfta, og alle kan se presenningen hans som periodevis henges på traktorhengeren.

Det meste av bestillingene får jeg inn via SMS. Da skriver kunden navn, adresse, telefonnummer og mengde de vil kjøpe. Jeg ringer dagen før levering og avtaler tid og sted. Betalingsterminal har jeg med, og de som ikke er hjemme får regningen i posten. Det er rask og effektiv betjening.

Lagring av veden

Jeg benytter «vedbur» til lagring og tørking av veden. I utgangspunktet ble disse benyttet til transport av kjemikalier, men da plastbeholderne ble fjernet egnet de seg godt for vedlagring. Jeg begynte med dette lagringssystemet for 5-6 år siden, og er svært godt fornøyd med det. Det går 17 vedsekker á 60 liter i hvert bur, sier han.

Tidligere har han bare levert veden i småsekker. I år er første året han leverer i bulk, og han har to tilhengere som han fyller med ved og kjører rundt og tipper foran garasjen til kunden. For å få veden gratis levert på tunet må de bestille minimum 3 «vedbur». Folk kommer også på gården og henter veden selv.

Jeg kan vel holde ut noen år til om jeg slipper å løfte sekker. Det er tungt å håndtere 10 000 sekker, avslutter den ivrige vedprodusenten.

Related Posts

keyboard_arrow_up