Harald Rogstad tester Dalen 2011

folder_openKundehistorier
Test-pilot: Harald Rogstad fra Oppdal har testet Dalen 2011 med automatkoplinger de siste sesongene

Fungerer helt supert!

Det er Harald Rogstad (29) fra Oppdal som uttrykker seg slik når han skal beskrive sine erfaringer med den nye automatkoplingen fra DALEN. De siste årene har DALEN testet denne koplingen på de 3 største modellene sine ute i markedet, og forrige sesong var Rogstad en av dem som testet den nye 2011 snøfreseren fra DALEN med denne koplingen.

– Det kommer vanligvis 2-3 meter snø i løpet av vinteren, og det kommer vanligvis 20-30 cm i slengen. Det er også en del fokksnø, og tre-fire ganger i løpet av sesongen kan det komme mildværsperioder med vanskelig snø. Jeg brøyter mange gang- og sykkelstier, i tillegg til fire hundre hyttetun. Til sammen blir brøyterunden på ca. 50 km, sier Rogstad.

Løste ut to ganger sist vinter

I løpet av vinteren har automatkoplingen løst ut bare to ganger, og det er en helt genial oppfinnelse! Den er også tidsbesparende. Skal en ut og skifte brytepinne kan det ta 5-6 minutter, og vanligvis er en alltid på etterskudd tidsmessig når det snør. Automatkoplingen er en suveren løsning, sier den entusiastiske oppdalingen.

– Den ene gangen automatkoplingen slo ut i vinter, var det en stor stein som kom inn i freseren. Den andre gangen var det en lang fjøl, og da løste automatkoplingene på begge innmatervalsene ut.

Brøyter mye

Rogstad brøyter mye gang- og sykkelstier, og da blir vanligvis snøen kastet inn fra veibanen. – Snøen blir da lett hard og kompakt. Slik sett kunne brytepinnene lett brytes, men automatkoplingen løst e ikke ut. Det var jeg glad for, sier Harald Rogstad. Jeg brøytet 600-700 timer med DALEN-freseren sist vinter, og da er det godt når en slipper å gå ut av den varme hytta så ofte, sier han med et smil.

I dag har han en 130 hk traktor, og han klarer en gjennomsnittsfart 15-16 km i timen – men opplever at traktoren gjerne blir begrensningen. Nå har han bestilt seg en ny Fendt 516, og i tillegg en ny 2013, storebroren til 2011. Denne freseren skal erstatte en annen freser han har. Vanligvis bytter Rogstad snøfresere hvert 4. år.

Når det gjelder de nye modellene fra DALEN som kom sist sesong, og oppgraderingen av 2014 som kom i høst, er det flere ting som har begeistret han. – Det er nå to innmatingspunkt på hver valse. Dette gjør at freseren går helt rolig og stabilt. Det gir også en bedre innmating av snøen. Det er en smart løsning! I tillegg er det svært positivt at det ikke legger seg snø oppe på snøfreseren pga. den nye runde formen, sier den erfarne snøbrøyteren.

Eik Servicesenter på Oppdal

Av yrke er han entreprenør og sauebonde, og gjennom vinteren blir det mye snøbrøyting. Han er svært fornøyd med Eik Servicesenter på Oppdal. – De har reservedeler på lager, og i tillegg har de snøfresere som vi får låne om vi skulle få havari av en eller annen variant. Det er veldig bra, avslutter den fornøyde kunden fra Oppdal.

Related Posts

keyboard_arrow_up